sâmbătă, noiembrie 17, 2007

Cum poţi deveni multimilionar în dolari

E incredibil de uşor şi mi se întâmplă. Nu trebuie să faci mare lucru, doar să ai noroc şi prieteni.

În primul rând, adresa mea de mail câştigă des premii la nişte loterii la care nici măcar nu particip. Sunt doar anunţat că trebuie să-mi revendic premiul. Din păcate, fiind prins în efortul de a câştiga sume mici, nu găsesc timpul necesar să fac un efort minim pentru sume imense. Apoi, primesc mailuri cu nemaipomenite propuneri de afaceri. Fiecare mesaj începe cu „Dragă prietene”, are un ton cald şi mă anunţă că sunt la un pas să devin multimilionar în dolari.

Cu Malick Ouili, vicepreşedinte al unei bănci din Burkina Faso, ar trebui să împart cele 15,3 milioane de dolari ale unui tip care a murit fără să lase moştenitori. Pe Danny Issa din Kampala, deşi nu l-am văzut niciodată, simt că-l cunosc de-o viaţă. Mă anunţă că e la un pas să pună mâna pe un fond mutual de 9 milioane de dolari şi că, dacă îi trimit nişte bani, aş putea câştiga înmiit. De Moussa Kabore din Lagos mi-e cel mai milă. Nu şi-a pierdut doar familia într-un groaznic accident aviatic, ci şi şansa de a moşteni 230 de milioane de dolari, sechestrate într-o bancă din Zürich. Are nevoie de contul meu bancar şi de parolă pentru a vărsa acolo suma pe care justiţia nedreaptă i-o refuză.

Nu ştiu ce să fac. Mi-i imaginez pe Malick, Danny şi Moussa în birourile lor din îndepărtata Africă, privind gânditori pe fereastră şi dând refresh la mail. Apoi oftând dezamăgiţi că răspunsul meu tot n-a sosit.Dacă le-aş şti numerele de telefon, i-aş suna. „Măi Malick, nu ne ştim de ieri, de azi, ci de alaltăieri …”, „Danny, eu ţin la tine pentru ce însemni tu, nu pentru bani …”, „Bre Moussa, dă-le-ncolo de milioane, ia-le tu pe toate! Mai bine ne vedem la Zürich să bem o bere. Tu plăteşti drumul, eu berea”.

Gândul ca am nişte prieteni pe care nu i-am vazut niciodată ma înfioară oricum mai mult decât ideea că am câteva sute de milioane de dolari pe care n-o să le văd niciodată. Cred că îi voi trimite fiecăruia numele şi adresele celorlalţi, să se ajute între ei. Iar dacă sunteţi interesaţi cum se câştigă uşor câteva milioane de dolari, trebuie doar să îmi trimiteţi contul din bancă şi parola, urmând ca eu să transfer în ele milioanele mele, după care ….

2 comentarii:

Anonim spunea...

Tare de tot articolu'; si eu primesc gramezi de mailuri care mai de care.

dumitru spunea...

interesant!! Si pe mine m-ar interesa vreo zece milioane de dolari, asa de cheltuieli zilnice, printre altele...