marți, noiembrie 27, 2007

Capital Top 300 - cei mai bogati romani

A aparut noul top al celor de la revista capital. Petrolistul e pe unu, Ciobanul pe doi, si Tenismenul pe trei.

România are 10 miliardari în dolari, cel puţin jumătate dintre aceştia depăşind cifra de două miliarde de dolari. După ce a vândut 75% din acţiunile grupului Rompetrol către compania KazMunayGaz din Kazahstan pentru suma de 2,7 miliarde dolari, Dinu Patriciu ocupa prima poziţie cu o avere ce se cifrează între 3,1 şi 3,3 miliarde de dolari. Locul al doilea este ocupat de Gigi Becali a cărui avere este 2,8 -3 miliarde de dolari. Podiumul este completat de omul de afaceri Ion Ţiriac cu 2,2-2,4 miliarde de dolari. Dealtfel Tiriac este si singurul român consemnat în ediţia din acest an a topului întocmit de prestigioasa publicaţie Forbes.

De două miliarde de dolari a sărit şi Sorin Ovidiu Vântu, averea calculată de redactorii publicaţiei capital fiind de 2,1-2,3 miliarde. În jurul cifrei de două miliarde se gaseste şi averea fraţilor Micula care au agonisit împreună între 1,9 şi 2,1 miliarde de dolari.

Următoarele patru poziţii sunt ocupate de fraţii Păunescu ("mai bogatii ca Iliescu, lelita Ioana ;-)") (1,6 -1,8 miliarde), Iosif Constantin Drăgan (1,5 -1,6 miliarde), Ion Niculae (1,4 -1,6 miliarde ) şi Zoltan Teszari (1,2 miliarde). Ediţia din acest an a topului Capital consemează şi primele două miliardare în dolari, surorile Camelia şi Corina Voiculescu (niste adevarate motanite Felix) (1 miliard).

Averea primilor 10 miliardari români se cifrează în jurul valorii de 17,7 – 18,1 miliarde de dolari.

Niciun comentariu: