luni, aprilie 21, 2008

Despre joburi, romani si greve....

Cum a venit primavara a inceput si sezonul de greve. Stiti cum e vreme tocmai buna afara, nici cald, nici frig perfect pentru o mica plimbare muncitoreasca prin oras. Miscarile sindicale sunt de cand lumea, bune sau rele ele sunt parte a economiei de piata pentru care [limbaj de lemn] au murit atatia tineri in '89. Ce vreau eu sa analizez in acest post este cu totul altceva. In minunata blogosfera romaneasca sunt diversi avortoni si pulifrici care simt nevoia sa comenteze pe aceasta tema. Faptul ca ei 'are' pareri chiar nu ma intereseaza, personaje ca ei debiteaza pe net mii de subiecte care de care mai neinteresant. Aceste subiecte genereaza discutii si consuma energii doar intre ei, bloggeri de top ai tarii (vezi aici). Totusi acesti avortoni mai nimeresc si cate un subiect interesant precum aici. Numarul si tipul de comentarii pe care il strange un astfel de subiect ma face sa inteleg de ce suntem unde suntem. Pe langa opiniile de genul eu am salariu f. bun si imi place la munca pentru ca stiu sa ma descurc in viata (venite din partea unora care au net doar daca le platesc parintii factura), mai sunt si destul de multi care cred din tot creierasul ca noi chiar tre' sa fim sclavi pe plantatie. Exista o predilectie a romanului de a se face pres in fata "valorilor" occidentale de tot dragul.

Pai bine mai dragilor, aia de la renault sau Bergenbier daca nu le convine sa munceasca cu lenesii din Romania de ce nu se duc ei in alta parte sa munceasca cu harnicii de acolo (chit ca vorbim de India, China sau Franta). Vad ca in ultima vreme e ubercul sa zici ca daca nu iti convine unde mucesti sau cat esti platit sa iti iei jucariile si sa pleci. Daca voi credeti ca asta e capitalismul vai de capul vostru.

Daca eu stau in Cernavoda si invart uraniu cu lingurita la centrala (meserie la care sunt bun si ma pricep) unde ai vrea sa plec? Sa ma duc sa ma fac zidar si sa cada zidul pe tine ca nu stiu sa tes doua caramizi? Tocamai asta e problema romaniei, prea multi care au zis ca munca pe bani putini nu e de ei si se apuca ei de altceva ca o sa se descurce.

Tuturor astora cu mentalitatea de genul acesta va doresc sa va opereze un minier, sa va repare calculatorul un doctor, sa va zugraveasca casa un muncitor de la dacia si sa beti bere produsa de muncitorii de la cernavoda.

Niciun comentariu: